MakingNewWaves 2006


Helyszín: Trafó - Kortárs Művészetek Háza
Időpont: 2006. február 22 - 26.


A VIII. Making New Waves fesztivál címe "Digitális hidak". A digitális technológia összeköttetést tud teremteni olyan területek között, amelyek egyébként nem képesek találkozni. Segítségével távoli városokban tartózkodó művészek együtt zenélhetnek, a levegőben mozgó, tárgyat nem érintő kéz virtuális partnereket szólaltathat meg, képek hangzásokká, hangzások képekké válhatnak.
Az idei Making New Waves változatos formában tárja a közönség elé, hogyan alkalmazzák a mai művészek az újfajta kapcsolódási lehetőségeket, s hogy a cyber világ miként befolyásolja új formák, művészeti ágak kialakulását.

Az előző fesztiválok tapasztalata, hogy a legjobb módszer hidak, kapcsolatok kialakítására az együtt zenélés, együtt munkálkodás művészeti projekteken. A fesztivál egyik legnépszerűbb, legsikeresebb eseménye minden évben a HangJátszóHáz, mely a koncertprogramhoz kapcsolódó kreatív műhelyek együttese. A résztvevők lelkesedése, komolysága, az elkészült munkákban rejlő további lehetőségek arra késztettek bennünket, hogy létrehozzunk egy, a fesztiválhoz kötődő alkotóműhelyt, mely a fesztiválok közötti időszakban lehetőséget teremt alkotások létrehozására. A 2006-os HangJátszóHáz így már 2005. júniusában megkezdődött, és a fesztivál programjában helyett kaptak az évközben formálódó művészeti projektek is.